Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga

Yoga 360 avsnitt 16 om Yoga & Psykologi

Efter ett totalt hjärnsläpp av undertecknad kom inte utlovat avsnitt förra veckan, men nu är vi på banan igen och tisdag är rättmätigen poddag!
Denna vecka pratar vi om yoga i kombination med psykologi. Yoga anses ofta vara holistisk, att den ser till hela människan med sin kropp, känslor och tankar. Men hur brukar kopplingar mellan kropp, knopp och hjärta (känslor) förklaras och beskrivas? Och vad innebär ämnet psykologi egentligen? Vad i yogan kan fungera mentalt stärkande? Finns det några tillfällen då inte yoga och psykologi bör mötas? Vem kan hålla på med (yoga)psykologi? Många stora och små frågor ställs och besvaras i detta avsnitt. Det bjuds på en hel del forskningssnack. Självklart får du även praktiska tips och trix.

Med oss som gäst har vi Gustav Jonsson. Han är psykolog och gör sin PTP i Region Örebro län. Där jobbar han dels på psykiatrin för unga vuxna och dels med behandling för depression via internet samt forskning. Gustav är en del i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet, där han undervisar på bas- och grundutbildningarna. Gustav är också ansvarig för utbildningen i yoga för psykologisk behandling, där yoga används som ett komplement och tillägg till psykologisk behandling. Är du nyfiken på det retreat han nämner i sommar, kika in här.

Du kan lyssna på avsnittet direkt i datorn på yogaprehab.se. Eller lyssna, prenumerera på (och gärna betygsätta) podden på itunes om du gillar den och vill ha mer.  Vill du fortsätta diskutera veckans ämne, eller kanske andra frågor kring yoga från podden eller din egen praktik, gå med i Facebook-gruppen Everyday Yogi.

Vill du studera med Sara spana in hennes kommande fördjupningskurser Redefining Yoga Asana den 28-30e september, och The Spine den 14-16e december samt följ hennes instagram @yogaprehab.

Du hänger med mig här på instagram och på veronicajaderlund.se kan du läsa om nästa omgång av Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning samt mina fördjupningsworkshops för yogalärare.

Bilden är tagen av Malin Wittig. Musiken som används i avsnittet är Royalty Free Music från Bensound.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.