Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med VevveYogalärartips

På hur många sätt kan du variera Krigare 2?

Vi fortsätter fördjupa oss i Krigare 2, och för att de hur vi kan arbeta med tekniker vi lär oss i den i andra asanas, likväl som hur vi kan ta med oss insikter från andra positioner in i krigaren tar vi oss an de så kallade kusinpositionerna.

Om vi bryter ner några av rörelserna i lederna: vad sker i krigaren?
Benen är osymmetriska, det främre benet har böjt(flekterat) och roterat i höften. Det bakre benet har förts ut åt sidan (abducerats). Ryggen är i neutralt läge, och armarna har förts ut åt sidan (abducerats).

Lyfter främre handen upp mot himlenOmvänd krigare
Nyans: osymmetri i överkroppen, hur kan du förlänga ena sida och förkorta den anda utan att kollapsa?

Fäller överkroppen över främre benetFörlängd sidovinkel
Nyans: mer vikt i främre benet, kan du behålla aktiviteten i det bakre benet fast du lutar fram? Du kan böja främre armen, eller jobba med samma armar som i Krigare 2, om du då vill nudda golvet (alternativt handen på ett block) behöver du böja mer i främre knät. Kan du göra det utan att tappa bak ut rumpan = kollaps?

På ett ben – Halvmånen
Nyans: balans, styrka och öppenhet i ett. Den enda skillnaden här är att du har rätat ut det främre knät… ja och att du bara står på ett ben, men formen är i princip den samma.

Rätar ut främre benet och fäller fram överkroppenTriangeln
Nyans: Mer rörlighetsfokus på baksidan främre benet. Nu har vi ju varken böjt knä eller överkroppen som i krigaren, men benens vinkling och essensen i triangeln gör det till en kusinposition.

En avlägsen kusinTrädet
Nyans: balans och enkelhet. De gemensamma nämnarna vi ser här är hur det främre benet nu kommit upp på insidan av det bakre benet som kommit in/fram och blivit ståbenet. Bröstkorgen är centrerad ovanför höften och armarna kan vara i krigare 2, men också samlade i anjali muddra, eller sträcka upp som grenar.

En sysslingHand till tå-positionen
Nyans: balans och rörlighet baksida lår. Veckla ut det lyfta benet till hand till tå-positionen och du får en balanserande triangel. Ser du hur formerna återupprepar sig?

Som du ser finns det massor vi kan göra med en position, med små eller stora förändringar.
Som en del av vårt 4-veckorsfokus, för att vara med och kunna vinna ditt hemmayogakit från Yogiraj, dela din krigarkusinposition idag. Du kan välja någon av dem jag skrivit om ovan, eller ge en egen twist.

Alla detaljer för veckans asana hittar du i mitt inlägg på bloggen eller hos yogobe om du vill ha mer inspiration.
Och reglerna för vinsten av Hemmayogakitet:

 • Följ @vevvejaderlund på instagram. All interaktion med kommentarer enligt nedan sker där.
 • Utmaningen pågår under fyra veckor i juni med start måndag den 2:a juli. Sista dagen är 29:e juli.
 • Varje måndag publiceras ett blogginlägg på Yogobes blogg där jag målar upp de där grova penseldragen för en grundläggande position, samt ger tips på hur du kan finkalibrera den efter behag. På @vevvejaderlund kommer du sedan under veckan kommer få exempel på hur du kan överföra tekniken på kusinpositioner. Det vill säga liknande positioner, eller positioner med liknande drag. Jag kommer också ge tips på hur du kan experimentera när du väver in det i flöde samt lördagsgodis för dig som är lärare – förslag på assist eller instruktion.
 • Ta del av veckans asana och dela din variation av den på ditt instagram. Använd dessa hashtags: #everydayyogaschool #yogobe #beyoga365 #yogiraj
 • Svara rätt på frågan som jag kommer att posta via Instagram (@vevvejaderlund) i slutet av utmaningen samt skriv en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingsregler och hur vinnarna presenteras

 • Tävlingen gäller endast fram till den 29:a juli 2018. Hemmakittet består av två yogablock, ett bälte och yogirajs nya Organic Lite mat 4 mm. Ett hemmakit var delas ut till två som utses av en jury, baserat på att de svarat rätt på frågan samt varit aktiva i sin egenutforskning. Med mest aktiva menar vi de som regelbundet delat med sig av sina reflektioner i en kommentar på @vevvejaderlund, samt i sina kanaler och peppat de andra utforskarna.
 • Vinnarna underrättas personligen samt presenteras på @vevvejaderlund.
Annons

Populärt från Yogaworld.se

2 kommentarer

 1. Ååååååh vad jag längtar tills kurstart och få lära mig utav dig Vevve!!! Du är så jävla inspirerande!

  Ses om några veckor!

  / En Överexalterad

Lämna en kommentar