Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Kobrans kusinpositioner – bakåtböjningsbonanza!

Grundpositionen denna vecka är kobran och nu har vi kommit till kusinpositionerna.
Du kan också läsa tidigare inlägg om vad kusinpositioner är och hur du kan tänka för att identifiera hundens eller krigarens kusiner för variation och nya insikter i din praktik.
De kusiner jag delar här har alla bakåtböjning gemensamt med kobran, vilka andra karaktärsdrag kan du identifiera och sen se i andra positioner?

Plocka sen in en eller flera av dem i din praktik idag, håll dem i 10 andetag eller fler, och hitta medvetenheten i båda fram- och baksidan av kroppen.

Bågen
Uppåttittande hund
Kamelen
Halv brygga
Bryggan

Alla detaljer för kobran hittar du i veckans första inlägg här på bloggen eller hos yogobe om du vill ha mer inspiration.
Och reglerna för vinsten av Hemmayogakitet:

  • Följ @vevvejaderlund på instagram. All interaktion med kommentarer enligt nedan sker där.
  • Utmaningen pågår under fyra veckor i juni med start måndag den 2:a juli. Sista dagen är 29:e juli.
  • Varje måndag publiceras ett blogginlägg på Yogobes blogg där jag målar upp de där grova penseldragen för en grundläggande position, samt ger tips på hur du kan finkalibrera den efter behag. På @vevvejaderlund kommer du sedan under veckan kommer få exempel på hur du kan överföra tekniken på kusinpositioner. Det vill säga liknande positioner, eller positioner med liknande drag. Jag kommer också ge tips på hur du kan experimentera när du väver in det i flöde samt lördagsgodis för dig som är lärare – förslag på assist eller instruktion.
  • Ta del av veckans asana och dela din variation av den på ditt instagram. Använd dessa hashtags: #everydayyogaschool #yogobe #beyoga365 #yogiraj
  • Svara rätt på frågan som jag kommer att posta via Instagram (@vevvejaderlund) i slutet av utmaningen samt skriv en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingsregler och hur vinnarna presenteras

  • Tävlingen gäller endast fram till den 29:a juli 2018. Hemmakittet består av två yogablock, ett bälte och yogirajs nya Organic Lite mat 4 mm. Ett hemmakit var delas ut till två som utses av en jury, baserat på att de svarat rätt på frågan samt varit aktiva i sin egenutforskning. Med mest aktiva menar vi de som regelbundet delat med sig av sina reflektioner i en kommentar på @vevvejaderlund, samt i sina kanaler och peppat de andra utforskarna.
  • Vinnarna underrättas personligen samt presenteras på @vevvejaderlund.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.