Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Annons
Annons
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga med VevveYogalärartips

Yogalärartips – assistering eller eget utforskande

Veckans lördagsgodis kommer idag. Framförallt för att jag varit helt förlorad i vår nya familjemedlem: valpen Chewbacca. Men också för att jag behövt en kropp att visa assisteringen på bilderna.
Idag tränade jag och Sassa så jag passade på att låna henne som elev.

Syftet med den här assisteringen i kobran är att hjälpa eleven hitta längden i ländryggen, och fokusera på att jobba med bakåtböjningen i bröstryggen.
Den nedre handloven placerar jag på korsbenet, och drar lätt ned mot elevens hälar.
Den övre ungefär i höjd med bh-bandet, och med den trycker jag lätt fram och snett upp. För den där båg-böjningslyftningen vi försöker hitta.

För dig som inte har en kompis och vill leka med eget utforskande är den här bröstöppnaren på block en favorit. Vanligtvis görs den passivt men se om du kan arbeta mer aktivt i den här.
Placera blocket (på lägsta eller mellersta nivå) vid bh-bandet (eller pulsband om du inte har bh), så skulderbladen inte vilar på blocket utan är fritt ovan det.
Försök sedan hitta kröken i bröstryggen, som att du med skulderbladen försöker hoppa höjdhopp så nära blockets kant som möjligt. På bilden ser ni också Chewbacca som ville hjälpa till att demonstrera.

Lycka till, och som alltid ha kul på mattan!

Reglerna för vinsten av Hemmayogakitet:

  • Följ @vevvejaderlund på instagram. All interaktion med kommentarer enligt nedan sker där.
  • Utmaningen pågår under fyra veckor i juni med start måndag den 2:a juli. Sista dagen är 29:e juli.
  • Varje måndag publiceras ett blogginlägg på Yogobes blogg där jag målar upp de där grova penseldragen för en grundläggande position, samt ger tips på hur du kan finkalibrera den efter behag. På @vevvejaderlund kommer du sedan under veckan kommer få exempel på hur du kan överföra tekniken på kusinpositioner. Det vill säga liknande positioner, eller positioner med liknande drag. Jag kommer också ge tips på hur du kan experimentera när du väver in det i flöde samt lördagsgodis för dig som är lärare – förslag på assist eller instruktion.
  • Ta del av veckans asana och dela din variation av den på ditt instagram. Använd dessa hashtags: #everydayyogaschool #yogobe #beyoga365 #yogiraj
  • Svara rätt på frågan som jag kommer att posta via Instagram (@vevvejaderlund) i slutet av utmaningen samt skriv en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingsregler och hur vinnarna presenteras

  • Tävlingen gäller endast fram till den 29:a juli 2018. Hemmakittet består av två yogablock, ett bälte och yogirajs nya Organic Lite mat 4 mm. Ett hemmakit var delas ut till två som utses av en jury, baserat på att de svarat rätt på frågan samt varit aktiva i sin egenutforskning. Med mest aktiva menar vi de som regelbundet delat med sig av sina reflektioner i en kommentar på @vevvejaderlund, samt i sina kanaler och peppat de andra utforskarna.
  • Vinnarna underrättas personligen samt presenteras på @vevvejaderlund.
Annons
Annons

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar