Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yogafokus vecka 4 – så lyckas du med dina roterande positioner

Sista veckan av vår utmaning, eller vårt fokus som vi har kallat det.
Och vi har nu byggt oss upp till rotationer, en underskattad men ljuvlig positionsgrupp som kräver en hel del medvetenhet för att nå dess ljuvliga nektar.
Vår första vecka jobbade vi med andetaget som vägledning, andra veckan med samspelet mellan styrka och mjukhet och förra veckan övade vi på att vara lika medveten och närvarande i både fram- och baksidan av kroppen.
Om du inkorporerar alla de verktygen i dina rotationer kommer du märka avsevärd skillnad, och kanske tillochmed finna dem intressanta.

Veckans position är Marichyasana (C om vi ska vara noga), en typ av sittande rotation som alla kan anpassa till sina förutsättningar.
På bilden har jag det undre högerbenet böjt in under mig, du kan såklart ha det sträckt rakt ut.
Mitt vänstra övre bens fot har jag placerat på utsidan höger ben, du kan sätta foten på insidan istället.
Jag sitter ner direkt på marken, du kan sitta på en filt eller annan upphöjning.

Okej, när vi nu har kommit in i den ungefärliga formen är det dags att ta till dina verktyg.
Börja med att hitta ditt naturligt flödande andetag, behåll den baslinjen genom hela din rotation.
Etablera en stabil grund med dina ben och höft för att växa lång i ryggraden. OBS! när vi tänker växa lång är det med mjukhet och styrka. Så att du inte spänner dig.
Rotationen sker också med lika mycket närvaro i främre och bakre delen av kroppen, så att du inte kollapsar i svanken eller midjan, och tappar ut revbenen fram.

Det vi ofta stirrar oss blinda på, som gör att vi glömmer allt ovan är att armbågen ska komma på utsidan knät – det är helt irrelevant. First we breathe, then we do asana.
Som du ser på bilden har jag tagit tag om knät med handen, vilket tillåter mig att bibehålla en stolt hållning, mitt naturliga andetag och frihet i kroppen.

Väv in marichyasana i din praktik idag, eller ta 5 minuter på varje sida att prova på instruktionerna ovan.
Och dela dina fynd eller frågor i dagens post hos mig på @vevvejaderlund.
Som alltid, ha kul när du testar!

Du är fortfarande välkommen att haka på den här utmaningen, med chans att vinna ett hemmayogakit från yogiraj. Det här är detaljerna;

  • Följ @vevvejaderlund på instagram. All interaktion med kommentarer enligt nedan sker där.
  • Utmaningen pågår under fyra veckor i juni med start måndag den 2:a juli. Sista dagen är 29:e juli.
  • Varje måndag publiceras ett blogginlägg på Yogobes blogg där jag målar upp de där grova penseldragen för en grundläggande position, samt ger tips på hur du kan finkalibrera den efter behag. På @vevvejaderlund kommer du sedan under veckan kommer få exempel på hur du kan överföra tekniken på kusinpositioner. Det vill säga liknande positioner, eller positioner med liknande drag. Jag kommer också ge tips på hur du kan experimentera när du väver in det i flöde samt lördagsgodis för dig som är lärare – förslag på assist eller instruktion.
  • Ta del av veckans asana och dela din variation av den på ditt instagram. Använd dessa hashtags: #everydayyogaschool #yogobe #beyoga365 #yogiraj
  • Svara rätt på frågan som jag kommer att posta via Instagram (@vevvejaderlund) i slutet av utmaningen samt skriv en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingsregler och hur vinnarna presenteras

  • Tävlingen gäller endast fram till den 29:a juli 2018. Hemmakittet består av två yogablock, ett bälte och yogirajs nya Organic Lite mat 4 mm. Ett hemmakit var delas ut till två som utses av en jury, baserat på att de svarat rätt på frågan samt varit aktiva i sin egenutforskning. Med mest aktiva menar vi de som regelbundet delat med sig av sina reflektioner i en kommentar på @vevvejaderlund, samt i sina kanaler och peppat de andra utforskarna.
  • Vinnarna underrättas personligen samt presenteras på @vevvejaderlund.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.