Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Annons
Annons
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Roterande kusiner – så kan du variera dina twistar

Det här bland det bästa jag vet när jag planerar klasser, att bryta ner en position och se hur jag kan plocka upp min valda nyckel, eller essens i andra positioner. På så sätt kan jag erbjuda eleverna olika angreppsvinklar och infarter till kärnan av klassens tema.

Det intressanta med Marichyasana är att A och B inte är rotationer, men C och D är det, de första fyra bilderna visar just detta. Så denna veckas kusinpositionsutforskning ger mer bredd i hur du kan tänka när du utforskar på mattan idag.

Lek med någon, eller några av de positioner jag visar här.
Eller hitta på egna kusiner.
Oavsett, kom ihåg andningen, samspelet mellan styrka och mjukhet samt medvetenhet i både fram- och baksidan av kroppen 😉

marichyasana a
marichyasana d (alternerad rotation)
marichyasana c (alternerad rotation)
marichyasana c (alternerad rotation)
sittande, roterande hand till fot
roterat utfall
roterad stolsposition

Du är fortfarande välkommen att haka på den här utmaningen, med chans att vinna ett hemmayogakit från yogiraj. Det här är detaljerna;

  • Följ @vevvejaderlund på instagram. All interaktion med kommentarer enligt nedan sker där.
  • Utmaningen pågår under fyra veckor i juni med start måndag den 2:a juli. Sista dagen är 29:e juli.
  • Varje måndag publiceras ett blogginlägg på Yogobes blogg där jag målar upp de där grova penseldragen för en grundläggande position, samt ger tips på hur du kan finkalibrera den efter behag. På @vevvejaderlund kommer du sedan under veckan kommer få exempel på hur du kan överföra tekniken på kusinpositioner. Det vill säga liknande positioner, eller positioner med liknande drag. Jag kommer också ge tips på hur du kan experimentera när du väver in det i flöde samt lördagsgodis för dig som är lärare – förslag på assist eller instruktion.
  • Ta del av veckans asana och dela din variation av den på ditt instagram. Använd dessa hashtags: #everydayyogaschool #yogobe #beyoga365 #yogiraj
  • Svara rätt på frågan som jag kommer att posta via Instagram (@vevvejaderlund) i slutet av utmaningen samt skriv en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingsregler och hur vinnarna presenteras

  • Tävlingen gäller endast fram till den 29:a juli 2018. Hemmakittet består av två yogablock, ett bälte och yogirajs nya Organic Lite mat 4 mm. Ett hemmakit var delas ut till två som utses av en jury, baserat på att de svarat rätt på frågan samt varit aktiva i sin egenutforskning. Med mest aktiva menar vi de som regelbundet delat med sig av sina reflektioner i en kommentar på @vevvejaderlund, samt i sina kanaler och peppat de andra utforskarna.
  • Vinnarna underrättas personligen samt presenteras på @vevvejaderlund.
Annons
Annons

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar