Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yoga i vardagen – blogga varje dag i en månad

En återkommande fråga från er är “hur skapar jag rutin i min yogapraktik?”, inte senast här om dagen under frågestunden på instagram då “hur hittar motivationen efter en sommar där yogan inte blivit av?”.

För mig handlar det i grunden om att hitta mitt varför.
Varför vill jag göra Yoga?
Varför är det värt att prioritera?
För det är vad det handlar om, att prioritera yoga framföra annat. Och jag vet att det uttalandet provocerar en del som nu läser och tänker “men jag har verkligen inte tid! Det är pendling till jobb, det är barnhämtning och aktiviteter och uppdrag så det finns inte ens 30 minuter om dagen jag kan avvara”.
Mitt svar på det är: då skulle jag verkligen uppmuntra dig till att planera om ditt liv för har du inte ens 30 minuter för dig själv om dagen är du i snabbfilen till utbrändhet. Mitt andra svar är att tänka om hur yogan ska ta plats i ditt liv.
Om det är så ditt liv ser ut, du känner det ser ut, kanske det inte är realistiskt att göra en lång yogaklass varje dag. Kanske får 5 min meditation vara det dagliga målet, och få till 3 klasser i veckan när tillfälle ges.

Gällande motivation kommer du inte hitta det utanför dig, det är något som du måste finna inom dig. För om du hänger upp din motivation eller drivkraft på något yttre, och det sedan försvinner kommer det rinna ut i sanden igen. Så det mest hållbara är att vända sig in och hitta kraften där.
Om du inte hittar suget inom dig, eller tiden i ditt schema fråga dig själv vill jag ens yoga?
För om du vill finns det tid och sätt.

Detta är varför jag bestämt att under september kommer jag blogga varje dag. För att visa hur mitt liv ser ut och hur jag gör från dag till dag, hur min praktik ser ut.
Hoppas du följer med och finner delar som passar dig, som hjälper dig att hitta din väg.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.