Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga med Vevve

Måndag och sen redan innan dagen ens börjat

Så dags för en inblick i min vardag, hur såg min måndag ut då?
På schemat var massage, första IVF-läkartiden (mer om det kommer) och kvällsdate. Utöver det håller vi på att renovera vårt uterum samt sovrum så det är spackling och målning var 6:e timme. Samt lämning av texter till kommande Yoga World.
En hel del att göra alltså, och av den jobbiga typen, att det är på olika platser och olika saker så jag måste dela upp min tid och uppmärksamhet. Det tar alltid tid att ställa om.
Med i allt det här har vi Chewbacca som vill vara med överallt, oavsett om jag går på toalett, målar om eller ställer mig på mattan för att yoga.
Så hur gick det med min yoga då?
Sådär alltså.

Efter första målningen får jag ett sms från en vän som det var evigheter sedan jag fick leka med om jag ville plocka svamp. Självklart sa jag ja och där sprack hela min dag.
Vi gick vilse i skogen så blev sen svägerskan som skulle ta Chewie under massagen, och såklart då även sen till massagen.
Efter massagen hade jag tänkt yoga eftersom Chewie var ohos svägerskan men då bad Martin mig hämta ut hans medicin som han behövde till sin tysklandsresa.
Så ingen yogaklass, hann inte ens med att måla, knappt ens dusch, sedan till Södertälje för IVF-uppstarten.
Som drog över på tiden, så jag körde som en biltjyv för att M skulle hinna med tåget till Arlanda, som han missade men hoppade på det senare och hann med flyget ändå.
På väg hem var jag tvungen att hämta ut alla mediciner som läkaren skrev ut åt mig innan apoteket stängde så missade min kvällsdate och sedan var det ju det där med målningen.
Så bara att svida om och ställa mig och rolla väggarna.

När färgen var uppe blev det dagens 4e ombyte och ett kort flow på mattan, typ 20 minuter för att komma ner i varv.
Inget fancy och definitivt inget zen-mode, bara att synka kroppen och sinnet med andetaget.
Om jag inte hade Chewie skulle det blivit 90 minuter, men han kan inte hålla sig från att mumsa med mitt hår så länge, så jag får dra ner på mina klasslängder just nu.

Min ursprungsplan gick i stöpet, men när det blir så återgår jag till mitt varför; varför vill jag yoga?
Mitt svar: för att återvända till mig.
Absolut, jag tärnar för att bli stark och rörlig, jobbar mot vissa positioner.
Men det är det fysiska, som är o så viktigt, men inte den stora bilden.
Den stora bilden, för mig, är synka kropp och andetag, landa i mig bortom tankevirvlar, sålla i sorlet.
Då kan det se ut lite hur som helst, bli kortare och mindre X (insert valfritt) än tänkt. Men så länge jag ställer mig på mattan, återvänder, dedikerar min tid och mitt andetag är det gott nog.

Jag avslutar med ett citat från Bhagavad Gita som jag påminner mig själv med när jag fastnar i resultatjakten:

“You have the right to work, but for the work’s sake only. You have no right to the fruits of work. Desire for the fruits of work must never be your motive in working. Never give way to laziness, either.
Perform every action with you heart fixed on the Supreme Lord. Renounce attachment to the fruits. Be even-tempered in success and failure: for it is this evenness of temper which is meant by yoga.
Work done with anxiety about results is far inferior to work done without such anxiety, in the calm of self-surrender. Seek refuge in the knowledge of Brahma. They who work selfishly for results are miserable.”

― Bhagavad Gita

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.