Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm Yoga

Underlivsmassage, yonimassage och hur många gånger i veckan är normalt att ha sex?

Jag skrev ett inlägg om “bättre sex med yoga (och bättre självkänsla)” för ett tag sedan. Imorse publicerade Karin Björkegren Jones sitt senaste poddavsnitt som handlade om underlivsmassage och det väckte en massa tankar som jag tänkte försöka sätta ord på.

Jag och Martin har varit ihop i 10 år, och såklart går sexlusten upp och ner. Båda är i perioder med olika mycket lust som inte alltid synkar, och något som jag alltid varit tacksam för, som jag tror hållit oss flytande är att vi alltid pratat. M har bidragit till mycket i vår relation men den här triumfen tar jag äran för. Jag förstår att inte alla (om någon) har samma behov som jag att prata och analysera sönder allt. Men jag behöver kommunikation i mina relationer, framförallt med personen jag delar mitt liv med. Så jag har fått tydliggöra för mig själv hur jag vill ha det och sedan förklarat för M. Och fått ha tålamod när denna man som av samhällsnormer inte alls lärt sig att dela, samtala, kommunicera känslor har utvecklat något som passar honom och går ihop med mitt.

I och med att vi försökt få barn har vi ställts inför nya utmaningar och sexlivet framförallt.
För det är sjukt okul, osexigt och på inget sätt spontant att ligga när alla misslyckade försök spelas upp inne i huvudet. Och önskan att just denna gång ska gå vägen är så stark att det nästan gör ont i själen.
Så kommer tankarna, har vi tillräckligt med sex?
Hur många gånger i veckan är normalt?
Hade vi lyckats om vi legat mer?
Optimerar vi gravitationen med den här positionen?
Spelar det någon roll om vi kommer samtidigt?
Som ni hör, suger verkligen musten ur allt det kul som sex ska vara.
Så jag har vänt mig till det jag kan – anatomi, fysiologi och yoga – för att se hur jag kan hitta tillbaka till min sexualitet, min lust, bortom press och prestation. För att känna in vad jag behöver. Inte bara i form av sängkammargymnastik, men framförallt intimitet.

Så kom jag över begreppet underlivsmassage, eller yonimassage som det också kallas, förra året. Som jag ögonblickligen avfärdade, tyckte var skevt och förfinad sextjänst. Men jag har inte kunnat släppa det.
Jag är nyfiken, men vågar inte testa. Dels eller kanske framförallt för att jag inte vill vara sårbar och bli utnyttjad av en snuskig perverterad man som lovar upplysthet och frigörelse fast egentligen själv bara vill pilla på kvinnor. För det har hänt och det händer hela tiden, det finns tyvärr allt för många fall av utnyttjade kvinnor som bara försökt utforska livet.
Men kanske också för att jag inte har någon referensram, vad innebär det?
Jag slänger ju upp fötterna i gynstolsställningen och bresar utan problem men det är inte sexuellt, det är inte intimt, där förväntar jag mig ett smått obehag och steril konversation. Men vad kan jag vänta mig av en underlivsmassage eller yonimassage?
Vad kommer ske?
Och varför lockar det mig?

Kanske förväntar jag mig att bli Samantha Jones men så är jag fortfarande den tråkiga villa-vovve-vaniljsmaks-svennen
Innebär en yonimassage att jag är sexuellt frigjord och frånvaron av den att jag är hämmad?
Måste frigjord sexualitet innebära lösa gränser och vilt utforskande?
Eller är det ännu ett ideal som jag/du/man/vi plockar på oss från serier och yogis som pratar om hur de utforskar tantra som ger dem en mer mogen sexualitet?

Men jag vill ju.
Vill testa, uppleva mig själv och utforska tillsammans med M.
Vill hedra de lekfulla lusten som jag känner inom mig, som jag tappat i allt detta harvande.
Men jag är rädd, och totalt utanför min annars så alltid välkontrollerade bekvämlighetszon.
Men det finns ingen karta, ingen 12 veckors kurs, ingen norm, ingen jag kan fråga.
Bara lyssna in prova på och lita till att min intuition leder rätt och integritet gör mig stark i att kunna kliva in i det som känns rätt och ut ur det som känns fel.
Vem vet, kanske leder det till underlivsmassage/yonimassage, kanske inte. Men jag fick iallafall en mer avslappnad och osnuskig inställning till det efter Karins avsnitt. Som att det känns lite tryggare, lite säkrare och mindre utsatt.
Vi får se…

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.