Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga

Kan man yoga vid förkylning?

Jag blir risig en dag i månaden, tror alltid att jag ska bli förkyld innan jag kommer ihåg att det är min mens som meddelar sin stundande nedkomst. Men nu är det inte mensen som signalerar, nu är förkylningen verkligen här och jag litar till min välbeprövade metod som hjälp mig undvika långdragna man colds de senaste åren:
Kan jang. vila, C-vitamin brus (som har noll inverkan egentligen men jag kör på placebo), massa vatten och massa mat = energi att slåss mot inkräktarna.

På frågan kan man yoga vid förkylning?
Är mitt korta svar: ja du kan yoga vid förkylning.
Mitt lite längre svar: jag lyssnar på pulsen. Om mitt hjärta skenar av att sitta ner gör jag max meditation, knappt ens yin. Kroppen signalerar att den jobbar övertid för att stå emot angreppet och det är dumt att överarbeta den. Sedan gör jag skillnad på halsont, feber och snorighet. Blir jag bara lite snorig kör jag på som vanligt med yoga, löpning och styrekträning. Får jag halsont och eller feber taggar jag ner lite. Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp.

Varför behöver jag ens träna när jag är förkyld, varför inte bara passa på att vila? Min orknivå går ner och bekvämlighetsnivå upp när jag inte rör på mig fysiskt så jag vill gärna hålla igång. Men det är osmart att överanstränga mig så jag måste vara soffliggandes längre än nödvändigt, så det är bättre att ta det säkra före det osäkra och vila en dag extra.

För mig blev det idag yinyoga och korta promenade med Chewbacca.
Hur gör du vid förkylning?

Riktlinjer vid snorighet

  • Om energinivån är som vanligt, var vaksam men fortsätt med din vanliga träning.
  • Alternativt fokusera på teknikträning, och korta pass istället för 90-minutersklasser.

Riktlinjer vid halsont eller feber

  • Undvik fysiska aktiviteter som gör att du blir andfådd.
  • Välj mild yinyoga, restorative yoga eller enkel meditation.
  • Läs böcker och se, eller lyssna, på filosofiprat. Det är ju också yoga.

Riktlinjerna är hämtade från mitt inlägg om Yoga vid förkylning på Yogobes blogg.

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar