Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm Yoga

Ensammast i världen och redigt ledsen

Logiskt vet jag att rubriken/mina känslor inte stämmer, men det har varit mitt sinnestillstånd de senaste veckorna och allt tack vare p-pillren. Låt mig först förtydliga (har fått många frågor) att det inte är nödvändigt att äta p-piller för IVFen. Men att jag åt dem för att få mens på en viss dag, så jag kan börja med hormonerna inom några utvalda datum så att äggutplocken hamnar inom en viss period och jag faktiskt kan åka till sjukhuset och plocka ut dem. Nästa vecka har jag yogalärarutbildning, det skulle liksom inte funka att jag säger till deltagarna som rest in till Stockholm att “jag kommer inte in i dag för jag ska ta ut ägg”. Så jag måste planera runt det.

Åter till att må skit.
Som jag skrivit tidigare trodde jag verkligen inte att jag skulle må så här dåligt direkt jag började med p-piller, men det tog bara några dagar att börja ramla ner i mörkret. Det började med spya och fortsatte med tappad livslust och en tornado av hopplöshet. Och det slog mig, så här mådde jag under hela mina tonår, jag åt p-piller från 11/12 år upp till ålder 20, och det här var min vardag, min naturliga cykel. Att under två veckor ge upp hoppet, inte tycka om någon ellr något och inte orka något. Jag trodde det var sån jag var, men det var det inte. Det var p-pillren.
Nu har jag ju något att jämföra med, nu vet jag ju hur glad, energisk, smart och klar i skallen JAG är, och kan logisk påminna mig själv om att jag kommer återfinnas bortom dimman, att jag bara behöver vänta ut det här. Men fortfarande är det svårt att inte förlora mig i självömkan och irritation.
Fortfarande är det svårt att acceptera att just nu finns det ingen källa att hämta kraft eller energi från, så jag ligger i min soffa och missar deadline efter deadline för jag kan inte mana mig att göra något. Hjärnan är cement och orken borta.
Fortfarande är det svårt att inte tjafsa med Martin om det absolut minsta och mest oviktiga som finns, men som helt plötsligt blir droppen som får allt att rinna över.

Så jag har tjafsat, missat jobb, ätit pepparkakor och tyckt synd om mig fram tills idag.
Idag är 3:e dagen utan p-piller
Med dagen kom mens
Med dagen kom färgerna åter
Med dagen kom en aning om klarhet i skallen
Med dagen kom hopp om framtiden

Nu inväntar vi nästa steg i IVF-behandlingen, hormonsprutorna, som enligt uppgifter ska få mig att må ännu jävligare.
Fett pepp.

5 kommentarer

  1. Shit vilka kraftfulla krafter det är, p-piller, hormoner. Tack för att du delar, tror många känner igen sig i detta!
    💚

  2. Tycker du är en toppen tjej som gör det offentligt, man får ju glädje av att dela bördor med varann. Kram Mia 🧞‍♀️🧚‍♂️🧘‍♀️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.