Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaMin YogaspaningTala Ohm YogaTräningYoga

Morgonyoga eller 8 yogapositioner för en stel kropp

Du vet de där dagarna du vaknar upp och kroppen känns som ett kylskåp? Eller när du ramlat av banan och inte yogat eller tränat på ett tag och ska komma igång men inte orkar med något för tungt eller snabbt?
Då är de här yogapositionerna precis vad kroppen behöver.

Jag upplever mig själv som aktiv, eller brukade göra det, innan vi började hela IVF-resan. P-pillren och hormonsprutorna har gjort mig psykiskt trött och kroppsligt oförmögen att en göra den lugnaste yogan  även när hjärnan lyckats komma ur sitt töcken och önskat någon form av kroppslig rörelse.
Så igår när kropp och huvud äntligen synkade hann jag knappt rulla ut mattan innan jag började yoga.
Först blev det några långsamma, mjuka varv av min sekvens Jagraata som jag alltid ersätter solhälsningen med när jag vill väcka och värma upp kroppen

Sedan följer mina go to positioner, det blir alltid någon variant av dessa eftersom jag vet vart jag tenderar att bli stel och svag.
När jag gör dem brukar jag röra mig lite i dem, svaja eller lirka, och sedan hitta stillhet och stanna 5-10 andetag innan jag går vidare. Med mig har jag alltid min assistent Chewbacca… om han hjälper eller stjälper min praktik (och photo shoot) tvistar de lärda.

Låg lunge (anjaneyasana) – puls till pyramiden (parsvottanasana)

Låg lunge
puls till pyramiden

Ödlelunge (Utthan Pristhasana)

Ödlelunge

Duva (Kapotasana)

Duva

Barnet (Balasana) med diagonal överkropp

Barnet med diagonal överkropp

Kobra (Bhujangasana)

Kobra

Halv brygga (setu bandha sharvangasana) på block

Halv brygga på block
Liggande bröstöppning på block

Vill du lära dig hur du skapar egna sekvenser, för dig själv eller för att lära ut till andra?
I Januari börjar nästa yogalärarutbildning läs mer om vad den innehåller och hur du anmäler dig här.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.