Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med VevveYogalärartipsYogalärarutbildning

Min yogalärarresa fram tills nu – Therése Furudal Hydén

Månadens tredje gästbloggsinlägg kommer från Therése Furudal Hydén eller Yoga Stories som ni kanske känner henne bättre som. Hennes resa som yogalärare började för 10 år sedan, och har bjudit på flera lärorika utmaningar sedan dess:

För 10 år sedan jobbade jag under en period med träning utomlands. Jag undervisade i allt från dans till styrkeklasser och även yoga. Oj vilka roliga år det var. Men det var även en intensiv tid med mycket fysisk belastning och alltför lite återhämtning. Yogan jag undervisade då var endast de fysiska positionerna. Jag hade pinsamt liten insyn i vad yogan egentligen stod för. Efter några år fick jag problem med mina leder, med smärta och begränsad rörlighet.

Det enda som hjälpte var till slut att vila, att låta kroppen få läka sig själv i lugn och ro. Så jag åkte hem till Sverige och började långsamt inse att den här kroppen, den måste jag ta hand om. När väl mina fysiska besvär var borta kvarstod funderingar på hur min nya livsstil skulle se ut. Jag förstod mycket väl att jag behövde och ville se över min träningsfilosofi. Jag ville inte fortsätta maxa, för att i perioder helt behöva pausa min träning pga skador eller sjukdom. Jag ville hitta ett sätt att både träna och återhämta mig, en livsstil där träningen följde livets svängningar. Sen var jag nog undermedvetet mega-sökande och tyckte helt plötsligt att jag såg yoga överallt. En kompis och jag bestämde att vi skulle yoga varje dag i en månad. Jag varvade egen praktisering med att ta lärarleddaklasser. Så fort jag kunde var jag utomhus och yogade. Jag fann en sådan stillhet och kraft när jag yogade ute i naturen. I efterhand tror jag att det hjälpte mig att hitta min väg. Allt kändes så självklart. Det var som att hitta hem. Det var aldrig en fråga OM jag skulle dela med mig av yogan utan snarare HUR.

Så kom jag igång med klasser
Jag tror på devisen att ”när det är rätt, så går det lätt”. Men det betyder inte att vägen är rak och utan utmaningar. Men snarare att när man är redo och öppen för det så sker det saker. När jag precis tagit min lärarlicens fick jag frågan om att börja undervisa yoga på en dansstudio och självklart var jag rädd, nervös och kände viss prestationsångest men allt det fick stå tillbaka, för drivkraften att testa var starkare.

Att starta upp studio i Åre
Jag hade nog aldrig drömt om eget egentligen. Men har alltid gillat det kreativa, skapandet och att själv få sätta ramarna. Så när tillfället kom och en lokal blev ledig så tvekade jag aldrig på att satsa. Under 3 månader hjälpte vänner och min partner till att fixa iordning studion. Den blev en dröm, en dröm jag aldrig drömt. Men så självklar, så rätt. Under två års tid drev jag studion och utvecklades massor i takt med att jag mötte människor med olika bakgrund och förutsättningar. Den stora utmaningen för mig var inte att ta steget att starta upp, utan istället att ta steget att släppa taget. Jag kände att jag var på väg mot ett obalanserat liv och drömmen förändrades. Jag började längta efter ett annat format, där jag skulle få ut mer av livet. Jag ville inte brinna upp. Idag är jag anställd deltid på ett hotell som eventkoordinator och yogalärare samt driver företaget i mindre skala, där mitt fokus är yogaresor och utbildningar.

Mina tankar kring att jobba med yogan idag
Drivkraften att få dela med mig är lika stark nu som när jag startade. Sen har andra bitar av jobbet förändrats med tiden. Att man behöver se yogan som business om man ska kunna jobba med den, som vilket företag som helst. Mindre romantik och mer verklighet tror jag. Inspirationen och passionen kommer och går. Precis som i andra relationer. Står man bara kvar och har tillit till att allt är ok, att det går i vågor så hittar man tillbaka. Sen vet jag idag att alla utmaningar och allt motstånd man själv möter, blir till skatter när man delar med sig av dem till andra. Som lärare blir det en tillgång, det ökar förståelsen och gör oss ödmjuka och emotionellt kompetenta i mötet med andra och oss själva.

Vill du läsa mer om Therése
Besök hennes hemsida
Eller läs om utbildningar eller yogaresor 
Therése finns såklart även på Instagram och Facebook
och undervisar klasser på Holiday Club, SATS Åre.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.