Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yogaadventskalender – Lucka 4: Tadasana

Välkommen till Yogaadventskalendern 2018 och vår nedräkning till jul!
Lucka 4 bjuder på dagens pose – Tadasana, eller bergspositionen.
Syftet med tadasana är att hitta en stadig, stilla position med jämn balans i båda fötterna samtidigt som du får stanna upp och samla fokus inåt. Den här positionen kallas också
Tadasana är grunden för nästan alla positioner på något sätt, du kommer finna att när du har hittat in i din tadasanateknik kommer du lättare hitta ditt center, platsen dit du kan återvända, linjeringen att utgå från i andra asanas.

Notera fotens fyra punkter, undersida stortåknoge, lilltåknoge, in- och utsida häl. Böj benenen och tryck ner din vikt genom dessa fyra punkter. När du hittar svaret från underlaget lyft upp energi genom hålfoten längst benen samtidigt som du rätar ut benen och låt lyftet fortsätta genom ryggraden, ut genom huvudet.
Vila armarna längst kroppen och låt handflatorna peka framåt för att få en bredd över nyckelbenen.

Sätt timern på 5 minuter och fokusera på fotens fyra punker, och hur du kan behålla jämnvikt mellan dem. Samt att hitta lyftet, känslan av lätthet genom hela kroppen.

Här kan du läsa mer om teknik och linjering i tadasana. Vill du bli vägledd för en hel klass rekommenderar jag den här videon som trots namnet INTE innebär att du ska stå på händerna så ta det lugnt! Där får du tips hur du kan arbeta med att hitta styrka och aktivera dina ben.

Om du gillade den här klassen får du gärna berätta vad du tyckte om den, och hur din stund på mattan var. Om några tankar kom upp eller vad dagens intention betyder för dig.
Sprid julkänslan genom att tipsa dina vänner som skulle vilja räkna ner till julen med yoga. Länka till inlägget eller bjud in dem till det FB-eventet för Yogaadventskalendern 2018 där jag delar dagens lucka varje morgon.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.