Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yogaadventskalender – Lucka 10: Dubbel duva

Välkommen till Yogaadventskalendern 2018 och vår nedräkning till jul!
Lucka 10 hjälper dig med tekniken i dubbel duva, för avslappning, avspänning och hållbara knän.

Kom sittandes, gärna på en dubbelvikt filt för att höja upp höften lite.
Börja med att böja höger ben och lägga lilltåsidan i golvet. Se till att smalbenet är parallellt med ditt bröst och kanten på mattan, behåll foten flexad. Sedan lägger du vänster knä i höger hålfot, och böjer vänster ben så du kommer med vänster til till höger knä, antingen behåller du vänster fot på golvet, eller kommer upp med den på höger knä.
Du ser mina två bilder här nedan hur du kan justera posen, bygg upp med block eller annat. Ett annat alternativ är att göra skosnöret (eller fotbollsstretch som den hette när jag spelade fotboll) där du lägger dig ner, placerar vänster ankel på höger knä och kramar in höger ben mot bröstet.

Det viktiga är inte att foten kommer upp på knät, vi är olika rörliga så en del kan lägga upp foten andra inte, tvinga inte upp din fot det utsätter knät för oskön vridning. Det du vill jobba mot är en stretchsensation i sidorumpan eller utsida lår, hur intensiv sensation avgör du själv. Men som alltid: ta bara en form där du kan andas och slappna av, sitter du och spänner dig har du tappat hela syftet.

Sätt timern på 5 minuter, upprepa sedan på andra sidan.

Vill du ge mer kärlek till dina höfter tror jag att ud kommer älska den här klassen “Höftstabilitet vs Höftrörlighet”

Om du gillade den här luckan får du gärna berätta vad du tyckte om den, och hur din stund på mattan var. Om några tankar kom upp eller vad dagens intention betyder för dig.
Sprid julkänslan genom att tipsa dina vänner som skulle vilja räkna ner till julen med yoga. Länka till inlägget eller bjud in dem till det FB-eventet för Yogaadventskalendern 2018 där jag delar dagens lucka varje morgon.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.