Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYogaYoga med Vevve

Yogaadventskalender – Lucka 18: Trädets position

Välkommen till Yogaadventskalendern 2018 och vår nedräkning till jul!
Bakom lucka 18 gömmer sig trädets position, eller om vi ska hålla det säsongsenligt: julgranens position.

Börja stående på båda fötterna och hitta fötternas fyra hörn stortåknoge, lilltåknoge plus in- och utsida hälarna. Böj på benen och grunda ner genom punkterna, med grunda menar jag att du trycker ner utan att kollapsa ner. Skjut ifrån fötterna och lyft upp energi genom benen så du rätar ut knäna, låt lyftet fortsätta sprida aktivitet genom hela kroppen.
Fortsätt arbeta med det här frånskjutet och energilyftet samtidigt som du lyfter upp vänster fot från mattan och placerar den mot insidan höger ben. Det spelar ingen roll om foten är på vaden, knät eller låret du sätter foten så högt eller lågt som du kan lyfta utan att använda händerna för att lyfta benet och sätta det på plats. Så om du använde händerna gör om gör rätt 😉
När du planterat foten är det inte dags att vila i vänster ben, nej nej nej. Låt vänster fot ha stadig kontakt med höger ben samtidigt som du arbetar aktivt med att lyfta upp vänster lår mot taket. Håll koll på att höften är parallell med golvet så vänster höt inte börjar smyga uppåt. Du märker att du kollapsar i lyftet i höger ståben om höger höft hänger ut åt sidan.
Håll i 5 andetag och upprepa sedan på andra sidan.

Om du vill bli vägledd rekommenderar jag klassen från lucka 13 där du får testa trädet in action

Om du gillade den här luckan får du gärna berätta vad du tyckte om den, och hur din stund på mattan var. Om några tankar kom upp eller vad dagens intention betyder för dig.
Sprid julkänslan genom att tipsa dina vänner som skulle vilja räkna ner till julen med yoga. Länka till inlägget eller bjud in dem till det FB-eventet för Yogaadventskalendern 2018 där jag delar dagens lucka varje morgon.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.