Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm Yoga

Min yogapraktik just nu: hackig, mållös och obefintlig

Till alla er som vid tolvslaget lovade att detta blir året ni kommer igång med yoga, men nu finner er i samma spår som vanligt: det är helt okej. Jag har inte yogat varje dag sedan årskiftet heller.
Eller jag vet inte, gör folk nyårslöften?
Jag kan nog inte minnas att jag någonsin avlagt ett nyårslöfte, jag har ett svagt minne av att någon något år sagt att de ska sluta röka. Men är nyårslöfte en grej?

Det är inte poängen här Veronica, håll dig till tråden!
Oavsett om du satte ditt mål vid tolv-slaget eller hade bestämt dig innan och nu inte håller dig till planen vill jag dela min aktivitetsnivå sedan 2018 slog om till 2019:

1 – skulle åka skidor men spåren var inte preppade, så nöjde mig med hundpromenad och att lyssna på ljudbok
2 – körde bil hela dagen, från Funäsdalen till Gnesta… inte många rörliga minuter där
3 – huvudvärk så blev soffliggande, har några minuter reggade i min mobilapp som förmodligen kommer från hundpromenad
4 – morgonyoga följt av långpromenad
5 – långpromenad, kort stund på mattan
6 – huvudvärk så blev soffliggande, har några minuter reggade i min mobilapp som förmodligen kommer från hundpromenad
7 – gym
8 – lång yogaklass
9 – springrunda
10 – idag, sitter i träningskläder och skriver, målet är att ta mig iväg till gymmet men huvudvärken är överhängande så skulle inte sätta några stora pengar på att det blir av

Så varför så mycket huvudvärk: det har varit långa timmar framför datorn just nu. Skrivit texter, uppdaterat manual till yogalärarutbildningen som drar igång om några veckor och så har jag läst massor senaste veckorna. Kul men lite ovant för ögonen så de blir trötta.
Och varför ingen yoga?
För att jag inte känt suget, kort och gott. Eller rättare sagt, jag har inte känt kallet från mattan att utöva den fysiska delen av min yogapraktik men har läst en del filosofi och går just nu en onlinekurs/utbildning i yogaanaotmi. Plus att när det är så här mörjt behöver jag mer högenergiträning. Svett, puls och ös.

Det innebär inte att jag failat, eller inte “får tänka på mig själv som yogi”, är lat eller odisciplinerad.
Det innebär att just nu ser mitt liv ut såhär och då anpassar jag min yogapraktik, träningsmängd och allt annat därefter.
Ingen skuld, stress eller skam
Och DET, enligt mig, är ahimsa, DET är att acceptera utan försök att ändra och modifiera

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.