Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga med VevveYogalärarutbildning

Tankar från en yogalärare – så är det att gå en utbildning

I den här gästbloggen får ni träffa Mia, en utexaminerad yogalärarstudent från Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning. Här berättar hon om hur det var att gå en yogautbildning, och hur det är att fortsätta jobba som yogalärare. Tack Mia för att vi får ta del av dina tankar. 

Under en längre tid hade jag funderat på att utbilda mig till yogalärare, egentligen mest för min egen skull, att få grotta ner mig och gå tillbaka till grunderna. Ge mig själv chansen att utvecklas på ett annat plan. Tanken var att åka bort, kanske dra till Indien under en månad? Alltså slå två flugor i en smäll och pausa livet för en kombinerad inre och yttre resa.
Av olika anledningar blev det inte så, istället började jag leta efter utbildning som skulle passa mig hemma i Sverige, jag tänkte att Indien och alla andra magiska platser finns kvar, kan åka dit senare om jag vill.

Så dök Veronica Jäderlunds namn upp i mitt flöde, Every Day Yogaschool, en helt ny yogalärarutbildning på 200 timmar. Kände igen Vevve både ifrån tidningen Yoga World där hon skriver bra artiklar samt Yogobe. Hade även yogat till ett par av hennes videoklasser på nätet.
Gillade hennes stil.
Kanske var detta ett tecken?
Slippa dyra hotellräkningar och istället kunna pendla till kurstillfällena.
Jag beslöt att så fick det bli och anmälde mig!

Så nästan ett halvår senare (trodde att jag skulle längta ihjäl mig) var det dags, att ta morgontåget in till Stockholm och leta upp den studio som sen skulle komma att bli vår bas. Pirrigt men oerhört spännande!
Vilken resa det blev, att fördjupa oss i yogafilosofi, historia, anatomi, assistering, sekvensering och i den nya roll vi kanske tänkte oss att axla. Jag visste redan innan att mitt mål var att bli yogalärare men att jag skulle brottas med så mycket tvivel runt min egen förmåga hade jag nog inte trott. Kunde det vara möjligt att växa in i min egen variant av denna yrkesroll och skulle jag fixa
anatomitentan???

Vi var många som tvivlade på oss själva men det stöd och den vägledning som Vevve och hennes assistent Hanna gav oss var oersättlig. Med stora hjärtan, tålamod och en tilltro till vår förmåga fanns de alltid där.
Ständigt ifrågasättande vad och hur vi tänkte. Vad ville vi med vår klassplanering, vad var syftet? Lite piska och massor av morot. Det var högt i tak vilket innebar att vi alla tilläts vara just de vi är.
Skratt och tårar blandades.
Tillsammans blev vi starka.

Men nu undrar du kanske vad som hände sen?
Hur har jag applicerat all den kunskap som förmedlades och lever jag min dröm?
Idag har jag fasta klasser på olika studios samtidigt som mycket av min övriga tid tillbringas på detgamla jobbet (behöver överleva ekonomiskt). Med ett steg i taget rör jag mig i den riktning jag drömmer om. Att ha ett diplom i handen betyder inte att du kan allt (åtminstone inte jag), det är NU resan börjar och fortfarande finns det stunder när jag tvivlar på min förmåga.
Kanske kan det vara bra?
Jag vill vara lyhörd för input och min strävan är att ständigt lära mig mer, både om mig själv och om yogan. Mina klasser är fysiska med en nypa av utmanande lekfullhet så för att kunna möta ”mina elever” lutar jag mig mycket mot den anatomi vi nötte in, hur olika våra kroppar är och att alla har olika förutsättningar.

För mig handlar det om att se helheten och att använda propps när dessa underlättar. Min förhoppning är att alla ska kunna gå på mina klasser oavsett om de är nya yogisar eller mer avancerade.
Jag är mindre bra på att väva in sagor och filosofi, inte för att jag har något emot det (blir grymt imponerad över de som så skickligt bygger klasser på det viset) utan mest för att jag inte hittat mitt sätt att göra detta på. Något annat jag arbetar med är att ta mig från min egen matta, att flöda mindre och istället finnas tillhands så jag kan assistera.

Stoltheten i mitt yogaliv är min egen praktik, 30 minuter eller mer startar jag varje dag med. Då bestämmer kroppen flödet och ser på så vis till att få vad den önskar eller så yogar jag till någon annans klass på nätet.
En viktig uppgift som lärare är att själv vara elev, att gå på andras klasser och få ny inspiration.
Jag älskar att vara elev!

Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att jag valde just denna utbildning. Vi fick mer med oss i bagaget än vad många andra får. Vevve är ambitiös och sätter ribban högt både för sig själv och för sina elever MEN den tilltro hon har gentemot sina yogisar gör också att vi/de lyckas överträffa sig själva.
Så funderar du?
Sluta tveka, anmäl dig!
Förbered dig på roliga men jobbiga månader, de kommer att ge dig nya vänner för livet och ännu större självkännedom.

Se vart du kan yoga med Mia på hennes hemsida, eller följ henne på instagram.

Vill du läsa mer om Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning, besök veronicajaderlund.se för mer information och hur du gör för att anmäla dig.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.