Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm Yoga

Yoga i livet – en helt vanlig vardag just nu

Bara moln på himlen, knappt något dagsljus och grått vart än ögat ser – är inte livet underbart
Nej jag är varken ironisk eller klämkäck, jag är nytränad och det fyller mig alltid med sådan energi! Energi som varit efterlängtad. Som bubblar inom mig trots trist väder och dassig pallet.

Mina dagar är fantastiskt avskalade, jag vaknar, går ut med Chewbacca, som fortfarande är valp, lever satan, hoppar bits och vill hälsa på alla hundar vi ser – tolerans, acceptans, tydligt ledarskap och tålamod i en och samma livslektion.
Jag har avslutat Netflix för att ta mig mer tid att lyssna på eller läsa bok, annars skriver jag och funderar på livet. Min yogapraktik har de senaste månaderna varit till största delen av den kontemplativa sorten. Meditation och yinyoga, och acceptans över att trots att vissa delar inom mig vill springa, träna hårt lyfta tungt så är det inte vad jag klarat av. När energipeakarna kommit har jag sprungit, gått till gymmet, eller som idag – Martin råkade få med sig mina nycklar med gymbrickan på så jag fick leka med de kettlebellsen vi har hemma och köra lite yoga.
Som ni hör, totalt ostrukturerat, mållöst och otvunget.
Inte ens lite instagramvänligt.
Vad ska jag lägga upp bild på – en trött jag med texten “ännu en dag med låg energi”?
Nej kanske inte, men jag tycker ändå att det är viktigt att dela upp- och nedgångar, sol och skugga så vi blir påminda om att livet går i flux. Att det är okej att vara trött, lost och inte på topp hela tiden.

Jag lyxar till vardag med snittblommor, smålampor, tända ljus och rökelse.
Samt grädde i mitt kaffe. Jag har inte varit någon stor kaffedrickare men iochmed min huvudvärkdsperiod drack jag kaffe som självmedicinering och det har stannat kvar. En liiiiten kopp, med grädde någon morgon i veckan – mums!

Och jag är så ofantligt tacksam att det här är vad yogan ger mig just nu, vart den hjälpt mig komma fram till.
En introduktion till att flöja med i mina dalar likväl som toppar, sortera bort borden/måsten/gröna granngräsmattor och verkligen (göra mitt yttersta att försöka) lyssna inåt för att hedra det.
Storslaget i sin enkelhet
Grandiost i det lilla
Och alldeles… alldeles underbart

 

View this post on Instagram

Vinter kommer alltid med ett löfte om vår, om förändring och rörelse Innan fröet vaknar, innan knopparna brister omslukas jag av vinter En tid för återhämtning, vila och att alstra energi Jag slits i stillheten, känner stelheten i min kropp, oförmågan dränerar mig Orkar inte men vill – flöda, leka, vara explosiv och stark. Ha energi och agera, så jag kämpar emot, stänger ute, bedövar Tills det inte går, tills jag kommer ihåg att för att få vår, måste jag vinter Kampen dör ut, jag slutar motarbeta livets rytm, tillåter mig att falla ner, landa i vintersömn Då ser jag det Cykeln, rytmen, flödet Snökristallerna som glimmar, möjligheten att samla kraft och så frön  Frön som vaknar med potential och löfte om storhet Knoppar som värker efter att få slå ut, i just rätt stund och slå mig med häpnad Men innan fröet vaknar, innan knopparna brister finner jag mig i vintern och litar på livets rytm • • • #innanfröetvaknar #everydayyogi #ordinarymagic #poetry #dailypoem #närknopparbrister #yogapoetry #winter #magicinmotion #bleedingsoulbuds #instapoesi #poesipåsvenska #winteriscomming #beyoga365

A post shared by VERONICA JÄDERLUND | Yoga (@vevvejaderlund) on

View this post on Instagram

Alltså TACK för att ni är så jävla grymma! Under förra veckan beslutade jag att ställa in några workshop under våren. Jag avbokar för att förekomma emotionella sammanbrott och för att några datum delvis krockar med kommande läkarträffar. Jag meddelade de studior jag bokat in mig på, och yogis som anmält sig. Jag är överväldigad och enormt tacksam för att jag bara mött förståelse och stöttning i mitt beslut. Inga knorrningar eller skuldbeläggande. Bara kärlek och "hojta om/när du vill sätta nytt datum". Det tar emot att ställa in, dels skriker min arbetsmoral att så får jag absolut inte göra, men också för att jag älskar mitt jobb och så gärna vill träffa er! Det finns också en rädsla inom mig att om jag avbokar kommer folk inte våga anmäla sig till 200h yogalärarutbildningen eller yinyogautbildningen. Till det vill jag säga utåt att jag teamar med grymma människor så de kommer absolut inte bli inställda! Jag påminner mig också inåt att skulle någon välja att inte boka plats pga omständigheterna är det så det får bli. Idag är en bra dag, livet känns lättare och ljuset har återvänt. Tack för att ni gör den här delen av livet så galet bra, det hjälper massor när allt annat känns tungt. Det är ovärderligt 🙏💙💫 • • • #peopleareawesome #nobullshitjustawesomesauce #tänktelevalife #vardag #måndag #levaäkta #truthbomb #ärlig #sanning #yogainlife #yogaofthemat #levayoga #selflove #selfcare #authenticity

A post shared by VERONICA JÄDERLUND | Yoga (@vevvejaderlund) on

 

4 kommentarer

  1. <3 Jag har inte haft några drömmar på ett tag, men nu har jag en och det är att skaffa mig en egen Chewie som kan dela med sig av exakt den typen av livslektioner!

  2. Tack för att du delar med dig Vevve. Avskalat, vackert och alldeles underbart att få läsa dina ord. Trots djupa dalar och stunder av okontrollerbara livsskeden är det allt vi kan göra – vara kvar, kämpa och njuta av de små tingen. Du är en eld vars låga aldrig slocknar. En sån fantastisk inspirationskälla. ❤️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.