Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday YogaTala Ohm YogaYoga

En avslappnande höst med Somatic Stress Release och Yoga Nidra

Den här sensommaren/hösten blir det fokus på avslappning och återhämtning utbildningsmässigt för min del.
Efter år av fokus på anatomi, fysiologi, sekvensering och den mer starka, fysiska aspekten av yogapraktiken känner jag att jag vill fylla ut och komplettera med de lite lugnare aspekterna.

I november ska jag fördjupa mig i Yoga Nidra, aka den yogiska sömnen. Det är min vän Jennie wadsten (och hennes kollega Melanie Cooper) som håller den utbildningen. Och jag har valt just den för att jag vet att jag och Jennie har samma syn på hela guru/inte ifrågasätta/blint följa det skrivna ordet-upplägget så det kommer bli en bred och djup helg.

Före det är det dags för Somatic Stress Release ™, inte så mycket en “yoga”utbildning, utan mer åt terapi-hållet. Det kommer bli fem dagar där det blandas rörelse, stillhet, begrepp och teorier, för att ge en helhet hur vi kan möta och behandla stress.
Så intressant!

Såhär skriver grundaren Scott Lyons om det: Somatic Stress Release ™ är ett kraftfullt sätt att förstå hur vi upplever stressmönster. Att få en förståelse för dina biologiska, psykologiska, energiska och sociala anpassningar till stress kommer att befria dig från de medvetenhetsreflexer som finns i världen. Somatic stress release lär dig hur man identifierar lagren av stress i kroppssinnet och hur man kan omvandla stressig energi för att stödja en befriad livsstil.

Om du känner “wow det där vill jag också lära mig mer om!” går utbildningen 28:e augusti till 1:a september på Yogashakti i Stockholm. Du kan läsa mer om det här och om du har några frågor eller vill anmäla dig mailar du info@yogashakti.se

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.