Vevve Jäderlund
Yoga World
Everyday Yoga

Sommarläsning – Små eldar överallt

Nu kommer tiden för bokslukning och jag rekommenderar verkligen att du lägger till “Små eldar överallt” av Celeste Ng i din läslista.

Handlingen utspelar sig i det välstrukturerade (kanske för strukturerat) Shaker Heights. Där den framstående familjen Richardsons liv förändras av att Mia och hennes dotter Pearl flyttar in i deras uthyrningslägenhet. Boken börjar med att Richardsons hus står i lågor och sedan får vi följa vad som ledde upp till det. Det är ingen kriminalare, mer en skildring av livsöden och hur det vi försöker lägga locket på alltid bubblar över.

Jag uppskattade att även om en stor del av boken handlar om tonåringar känns det “vuxet”, jag känner att det ofta blir förenkling av dem och deras dialog men här skildrades ungdomarna med kärlek.
Jag gillade också de subtila formuleringarna, som att de hela tiden nämndes Mrs Richardson och Mia, det är så talande för deras personlighet, självbild och “plats i samhället”.

“Små eldar överallt” får 4 av 5 o betyg av mig. En skön bok som stannat kvar långt efter jag läst ut den och som också var Juni månads bok i Free Your Mind bokklubben. Vill du prata om boken klicka här för att komma till facebookgruppen.

Jag fick den här boken som recensionsexemplar från Albert Bonnier Förlag, men åsikterna är mina och opåverkade.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.